REGION
VÄSTERBOTTEN
BYGGNAD 28HCL-BELYSNING

Vi är mycket stolta över att ha utvecklat och levererat en av sveriges mest komplexa och kompetenta belysningssystem för Byggnad 28 vid norrlands universitetssjukhus. Byggnad 28 är en byggnad på 33 000 kvm för samlad psykiatrisk vård vid Norrlands universitetssjukhus. Samlad psykiatrisk vård innebär lokaler för både slutenvård med inskrivna patienter och för öppenvård med mottagningar.

EVIDENSBASERAD FORSKNING

Belysningen inom vårdavdelningarna är dygnsstyrd, så kallad HCL-belysning. Belysningen är programmerad för att följa dygnljuset med mörkt på natten. Ljuset tonas upp på morgonen i blå ton för att efterlikna soluppgång. På kvällen går solen ned och ljuset justeras mot en rödare ton tillika tonas ned för att patienterna ska komma till ro och somna. Det är en beprövad teknik från evidensbaserad forskning som resulterar i mindre behov av medicinering, bättre hälsa och välmående.

DALI Visualizer övervakar och styr all belysning genom ett vektoriserat gränssnitt som möjliggör full kontroll och uppföljning av belysningens vitala delar i byggnaden. Varje avdelningsexpedition har en manöverpanel för att verksamheten enkelt ska kunna överstyra och begränsa vårdrum samt övriga utrymmen vid behov.

Genom en innovativ regelmotor öppnar systemet upp möjligheten för driftpersonal att kunna optimera, justera och ändra programmeringen vid behov - utan att behöva ladda om eller skriva över tidigare programmeringar. Detta gör anläggningen lättanvänd och dynamisk för verksamheten vid överbeläggning, verksamhetsförändring och diverse anpassningar."Det gör anläggningen lättanvänd och dynamisk för verksamheten vid överbeläggning, förändring och anpassningar"Produkter i projektet:TEKNISK INFORMATION:

Kolla gärna in våra andra projekt:

FRIENDS ARENA

REGION VÄSTERBOTTEN

REGION ÖSTERGÖTLAND

MÄSTERHUSET

STOCKHOLMS HAMNAR

SVEAVÄGEN 44

SVEAVÄGEN 38

BOSTADS AB MIMER

GROW

FRÖSUNDAVIK

Hufvudstaden

SKANDIA FASTIGHETER