FRIENDS ARENASveriges Nationalarena

Vi är mycket stolta över att ha utvecklat och levererat SCADA-systemet till Sveriges Nationalarena, en av världens mest moderna multiarenor! Systemet övervakar och styr all VVS, el- och reservkraft samt belysning i arenan, sammantaget ca 66 000 signaler. TREBOR har i projektet utvecklat en mycket avancerad evenemangskontroll, som från dag ett har använts av driftteknikerna vid samtliga evenemang. Evenemangskontrollen styr hela arenan utifrån ett förutbestämt schema, vilket ger driftteknikerna en trygghet i att anläggningen sköter sig själv under hela evenemanget.

SNABB ÖVERBLICK

I SCADA används även TREBOR Dynamics samt TREBOR Vector Graphics, där den senare är ett kraftfullt verktyg för att visualisera exempelvis belysningen på ett enkelt och intuitivt sätt. Detta ger en snabb överblick på vad som är tänt och vad som är släckt, något som är avgörande vid många evenemang.

SCADA-INTEGRATION

Under byggtiden ställde vi tidigt upp systemet på plats, och involverade därmed fastighetsägare samt drifttekniker i utvecklingen, något som går helt i linje med TREBORs tänk kring fokus på slutanvändaren. TREBOR har idag ett fortlöpande service- och supportavtal med Arenabolaget och utför integration i SCADA vid ombyggnationer och förändringar.

SUPPORT

Vi bistår med support runt SCADA-systemet, och arbetar proaktivt med versionsuppdateringar av mjukvaror. Vi agerar även IT-stöd runt SCADA och närliggande applikationer. I avtalet ingår även systemstöd vid evenemang, något som aldrig har utnyttjats då driftteknikerna själva alltid har skött evenemangen, med stöd av den inbyggda evenemangskontrollen.I den interaktiva vyen
kan vi sköta allt i hela
byggnaden.Produkter i projektet:TEKNISK INFORMATION:

Kolla gärna in våra andra projekt:

FRIENDS ARENA

REGION VÄSTERBOTTEN

REGION ÖSTERGÖTLAND

MÄSTERHUSET

STOCKHOLMS HAMNAR

SVEAVÄGEN 44

SVEAVÄGEN 38

BOSTADS AB MIMER

GROW

FRÖSUNDAVIK

Hufvudstaden

SKANDIA FASTIGHETER